Søk

El Condor pasa


Av Fredrik KT og Mikkel


Vi startet dagen i Otovalo med å pakke koffertene for å dra til Kondorparken. Der kan du se fugler som ikke er så lett å oppdage i naturen, som for eksempel nasjonalfuglen Kondor. I folketroen så de på Kondoren som farlig, at den kidnappet barn, men den er helt ufarlig, og er egentlig en ryddegutt i naturen.


Parken har mer enn 100 fugler, som de tar vare på, og målet er å tilbakeføre dem til naturen. Det var kult å komme så nær på de store fuglene, og vår favoritt var Baldheaded American Eagle.


Det startet med at vi gikk en runde på et stort område, hvor vi så mange ulike fuglearter som var plassert i store bur. Så startet showet. Vi satt i et utendørs amfi, og mannen på scenen fortalte om de ulike fuglene. En etter en kom de flyvende og landet på hånden hans. Han hadde på seg en tykk lærhanske, og lokket til seg fuglene med små kyllingbiter han hadde i en lærtaske.


Neste aktivitet var det mange som var spent på. Til lunsj skulle vi nemlig få en ecuadoriansk delikatesse. Vi dro til en hulelignende restaurant for å spise marsvin! Det var ikke alle som syntes det var noe særlig å spise det vi regner som et kjæledyr hjemme i Norge.


Etter at de fleste hadde smakt på marsvinet delte vi oss i to grupper for å dra på et musikkmuseum og et veveri. Hele familien vi besøkte var involvert i musikk. De lagde instrumentene selv, og alle kunne spille. På veveriet lærte vi hvordan man lager tepper. De lagde fargene selv, og brukte ull fra alpakka. Vi fikk også muligheten til å handle der.


Så gikk turen videre til Quito. Egentlig skulle vi vært en dag til i Otovalo, men fordi urbefolkningens organisasjoner truet med streik og andre aksjoner, som å stenge veiene, dro vi en dag før. Bussturen tok 3,5 timer, og var lang og slitsom fordi det var mye kø.

Velfremme i Quito spiste vi middag på KFC. Det var populært.


Tilbake på hotellet sang alle bursdagssangen for Fredrik KT. Hurra! Enda en 16 åring.