Søk

Evakueringslogg


Av Gard og Eirik


04:00

Bussjåførene startet den dramatiske dagen tidlig. Mens vi andre lå fredelig og stille i dyp søvn, skulle de smugle bagasjen forbi flere lag med veisperringer.


For å gjøre sannsyligheten for suksess så høy som mulig reiste de uten passasjerer, bare med de store koffertene, og hadde øvd inn en forklaring i tilfelle de ble forhørt. Det vites lite om den farlige reisen Cesar og Angel dro på, men ved slutten var de forandrede menn.


07:30

Frokosten gikk stille for seg, ettersom alle tenkte på den harde reisen foran oss. Cesar og Angel var tilbake, men de var veldig stille etter alt de hadde vært gjennom.


08:30

Vi gikk tidlig, så vi hadde tid til plan B eller C om A feilet. Vi hadde med nødvendig håndbagasje i tilfelle bussjåførene ikke hadde klart å komme seg gjennom.


Det hele startet om bord på motoriserte kanoer på vei over elven, som var blitt spesielt stri etter dager med regnfall. Vi gjennomførte steg en fort og effektiv, og sjansen for suksess så høy ut. Dette gjenspeilte seg også på gruppas moral. Etter å ha sneket oss gjennomen buskaset til fots, fant vi bussene, som skulle ta oss til den nedlagte flyplassen.


09:49

Vi tok farvel med Cesar og Angel som har fulgt oss gjennom hele turen, men nå må bli igjen i Misahualli med bussene. Sjåførene var dagens helter. Så ventet vi i spenning på flyets ankomst.


13:00

Flyet landet og vi kunne fylle opp vår private jet med bagasje. Vi satt oss inn klare for å dra til Guayaquil. Vår medbrakte flyekspert ble positivt overasket over at flyet ikke hadde propeller, men var en Boeing 737-500. Det landet også et fly med militære.


13:30

Flyet lettet, og vi pustet lettet ut. Flystripen ble bare en liten flekk i den store jungelen. Mission Impossible var nå blitt Mission Accomplished. Ombord hadde vi også noen nederlandske turister som også hadde sittet fast i Misahualli. Neste stopp, Guayaquil.


14:30

Flyet landet, og vi ankom Guayaquil. Det er der hoveddelen av vårt arbeid er konsentrert. Verden var forandret fra fugleskrik og gresshoppesang til støy fra biler og årvåkenhet mot lommetyver.


15:30

Vi ankom hotellet og rom ble tildelt. Alle var i toppform. Kvelden gikk til avslapping, samt klargjøring for morgendagens prøvelser etter en lang og hard dag.