Søk

Hval, badeland og sjømat

Av Peder og Noah


Hei hei, kjære foreldre og venner. Min gode venn Noah og jeg (Peder) har fått i oppdrag å fortelle om hva vi har gjort i dag. Dagen starta rolig. Klokka 9:45 dro jentene til et hvalmuseum, og guttene gjorde det samme en time senere. Det var et fint lite museum som var drevet av en eldre mann fra Nederland. Han var forelska i alt som handlet om hvaler og dyreliv, og hadde bestemt seg for å starte et museum her i Salinas.


På museet var det flere store hvalskjeletter, der noen var satt opp, noen lå i et hjørne og andre ble brukt som stoler. Museumsmannen var veldig engasjert når han fortalte om disse. Han snakket om hvordan det var å frakte skjelettene til museet, hvordan det var å fjerne råttent hvalkjøtt fra beina, og hvordan han fant ut hvordan hvalene døde. Vi fikk også lære at hvaler stammer fra noen ulvelignende dyr, og det er derfor de er pattedyr og har fingre.


Rundt klokka 12 var vi ferdige. Da var det fritt valg av lunsjsted. Noah og jeg og resten av gjengen fant frem til en liten, hyggelig kafe som het «Sweet & Coffee». Der kjøpte vi noen stykker med ordentlig god pai og milkshake som kunne vært rett fra Starbucks. Klokka to skulle alle sammen møte opp igjen for å dra på badeland.


For å være helt ærlig, var ikke badelandet så spennende som mange kanskje hadde sett for seg. De fleste trodde nok at vi skulle til Bø sommerland type, men nei da, vi skulle bare gå i 20 minutter til en annen strand med noen få oppblåsbare leker. Noen av de kunne vi ikke gå på engang, siden de lakk luft.


Det endte med at mange kom tilbake til stranda med skrubbsår eller andre vondter. Etter badelandet dro vi tilbake og så noen papegøyer som satt i et tre. Så var det tilbake på hotellet, få seg en god dusj og få av all sanden og saltet. Deretter dro noen innom markedet før middag.


Til middag startet vi med en suppe med nesten en hel kylling i, og noen grovt kuttede grønnsaker. Så fikk vi en sjømatsrett med blekksprut, kamskjell, blåskjell, reker og ris. Maten fikk varierte reaksjoner.


Dagen i dag har altså vært en god og variert dag, med noen bra ting og noen litt mindre bra ting, men jeg tror alle kan være enige om at det har vært en fin dag.