Søk

Mision AlianzaAv Ebba og Sophie


I dag så stod vi opp 06.30 for å kunne dra 08.00 til Centro Creer. Det var halve gruppen som dro dit mens den andre dro til Parque Historico. Den siste turen får dere høre mer om i morgen.


På Centro Creer lærte vi om hvordan de fattige i slumområdene med funksjonsnedsettelser hadde det. Først fikk vi snakke med Madeleine og lære litt mer om Misjonsalliansen.


Deretter dro vi til Centro Creer for å lære om hvordan funksjonshemmede hadde det før senteret kom, og hvordan de lærer barna å passe mer inn i byen. Før så pleide familiene å gjemme barna i huset sitt, fordi de ikke visste hvordan de skulle ta vare på dem, siden de var så forskjellig fra andre mennesker.


Det er litt over hundre barn som kommer til senteret, men det er veldig mange som blir hjemme på grunn av sykdom, spesielt under epidemien. Når vi var der så var det ti elever. De lærer grunnleggende ting, som hvordan de kan kommunisere, og passe inn i familien.

De er på skolen fra 8-12:30, og 13:00 til 17:00. Vi fikk møte noen barn og deres mødre, og hvordan de jobbet sammen og hadde det gøy, og hadde et fysioterapirom de brukte hver dag.


Så dro vi et sykehus for lære om hvordan de tok vare på familier og hvordan de lærte High School elever til å bli leger. De får ti familier hver, som de skal ta vare på i et år før de kan dra og bli ordentlige leger. Sykehuset har ansvar for 50 000 mennesker hvert år, og fikser og tar vare på folks tenner til en veldig billig pris, sånn at alle kan ha det bra.


Så dro vi tilbake til Misjons Alliansen for å spise og lære om vold i familien. Vi lærte også mye om vold som skjer i byen. De fattige bydelene er styrt av mafia’en og gjenger fra hele verden som tar over byen med salg av narkotika.


Dette kan de gjøre veldig lite med, men de kan hjelpe barn med å holde seg vekk fra slike stoff. Hver dag så dør flere barn på grunn av overdoser eller skuddkamper, fordi de har vært på feil sted til feil tid. I familien er det også mange problemer. Mange, så mange som 2/3 av alle barn blir utsatt for seksuell vold innen familien. Dette skjer mer mot kvinner enn menn, men både fedre og mødre misbruker barna sine. Organisasjonen Jucomi, Sammen med barna, hjelper til så barn blir aktivisert og får terapi for traumene de har fått.


Tilslutt spilte vi fotballkamp. Vi tapte 3-0 mot barn i 12-14 års alderen, men vant mot 5-4 mot 10 år gamle gutter. De trener flere ganger om dagen, og gjør dette i stedet for å begynne med narkotika som i gjennomsnittet starter ved 7-8 års alderen.

Denne dagen lærte oss virkelig om hvor heldige vi er, fordi vi ikke er redd for å gå alene i byen.
Siste kveld med gjengen