Søk

Myten om Ceibo-treet


Av Synnøve og Maja


Vi startet dagen med frokost, og et håp om å dra videre. Dermed var opplegget gjennom hele dagen lagt opp til å kunne dra på kort tid. De var ganske sikre på at vi ikke kunne dra med det første, så vi kunne dra på en times tur til et stort Ceibo-tre i nærheten.

Alle stilte seg rundt det store treet, og vi fant ut at vi trengte 30 personer for å kunne holde rundt hele treet. Guiden fortalte oss også om myten om det store Ceibo-treet.


De pleide å tro at treet var fylt med vann, og at det svømte fisk av gull inne i det. Folkene pleide å fiske fisk ut av treet av og til, men noen ble så grådige at de bestemte seg for å kutte ned hele treet. Da rant alt vannet ut og Napo-elven ble til. Det er derfor man kan finne små gullbiter langs den.


Da vi kom tilbake til hotellet, fikk vi til lunsj vite at det ikke ble avreise i dag. Derfor ble det et tilbud om å slappe av på hotellet eller dra til et fossefall lengre inne i jungelen.


De som dro til fossefallet hadde en helt fantastisk tur! De hadde gått en halvtimes tid hver vei, og det synes de at det var verdt, for de kunne både dusje i fossen og ta salto ut i kulpen.

Av de som ble igjen på hotellet, gikk aktivitetene mest ut på bading, enten i bassenget eller i elven. Noen bare slappet av på rommet eller hengekøyene rundt omkring her.