Søk

Svinge i lianer


Av Nora og Julie


I dag skal vi skrive litt om vår fantastisk dag i jungelen! Dagen startet tidlig med vekking rundt 6:30, for vi hadde en lang dag foran oss. Klokken 7 møtte alle opp til frokost. Da vi var ferdige å spise fikk vi tilbud om å låne støvler. Etter at alle var innsmurt i solkrem og myggmiddel, startet vår lang dag i villmarken.

Vi tok en type bred kanobåt med motor, med plass til 14 personer i hver, fordelt på 4 båter. Båtturen på Napo-elven tok omtrent halvannen time, før vi ankom en strand klokken 9:45, hvor vi skulle gå videre. Vi hadde med oss tre guider, alle med hver sin machete. Vi delte oss i grupper på 13, og startet ferden vår inn i Amazonas.

I regnskogen møtte vi på ulike kryp og dyr, og guiden vår viste oss mange ulike medisinplanter på veien. Turen var varm og klam, men vi hadde med oss gode guider, som var gode til å vise oss det beste jungelen hadde å tilby. En gruppe fikk svinge seg i lianer, og andre fikk vifter laget av palmer. Skogsturen varte omtrent to timer før vi kom frem til en liten landsby hvor vi møtte på noen lokale mennesker.


De hadde forberedt mat til oss, på noe vi kanskje så på som litt spesielt. En vanlig matrett her, er nemlig ulike typer fisk stekt på et bål, innpakket i planteblader. Ved siden av, fikk vi servert stekt sopp, revet og kokt palmetre, og en veldig vanlig ting her, yoki. Yoki er en type rotgrønnsak, brukt som poteterstatning. De hadde most, og formet yokien til flate sirkler, og fritert dem i olje.


I tillegg til den spennende maten etter vår lange ferd i jungelen, ble vi bedt om å spise uten bestikk, og tallerken. All maten var plassert utover et bord dekket i blader, og vi skulle alle spise med hendene, og ta den maten vi ville ha, rett i munnen. Menneskene der tilbydde oss å smake på levende biller, men det var ikke så populært blant oss, men etter at de var stekt, var det flere nysgjerrige folk som ville smake.


I denne landsbyen møtte vi også mange barn som bodde der, som vi prøvde å snakke litt med. De hadde også en type marked hvor de solgte ulike smykker og håndarbeid de hadde laget selv. Etter noen minutter med mulighet til å se på og kjøpe litt forskjellig ble vi bedt om å gå tilbake til båtene, som kjørte oss til en badestrand ved elva. Der badet vi nok rundt en halvtime. Det var veldig varmt, og sola var på det høyeste, så her ble det viktig med my solkrem. Til slutt ble vi bedt om å kle på oss, fordi vi skulle videre til en ny overraskelse.


Båten kjørte videre til en liten innsjø med krokodiller. Her så vi opp mot åtte krokodiller, og vi fikk mate dem med rått marsvinkjøtt. Etter at vi hadde matet krokodiller, kjørte vi båtene hjem. Julie og jeg (Nora) fikk sitte foran på kanten av båten hele veien.


På hotellet møtte vi på Maja som hadde kommet i dag tidlig med egen taxi fra Quito (sammen med Beate). Alle badet i bassenget i den deilige varmen, før middagen på hotellet klokka 19. Resten av kvelden var en deilig avslappet kveld, hvor noen samlet seg i hengekøyene, mens andre tok en rolig kveld.