Søk

Vel fremme!

Av Robin og Brage


Mange hadde møtt opp nesten en halvtime før bussen skulle dra 03:00 fra parkeringsplassen på Bekkestua skole, men den som sa vi skulle møte opp før klokken tre om natten kom 23 minutter etter 03:00.


Da vi kom om bord fikk vi vite at en av rullebanene ble reparert og derfor måtte vi vente i kø for å få en annen bane. Det tok 45 minutter, og var et dårlig tegn, men vi rakk neste fly i Amsterdam. Her var det dessverre tekniske problemer med navigasjonssystemet til flyet. Piloten sa at det mest sannsynlig ville ta 10 minutter å fikse, men først etter to timer var vi klar for avgang.


På den 11 timer lange flyturen var det mange som fant ulike måter å underholde seg på, som å se på en film på smartskjermene, ta morsomme bilder av hverandre mens de sov, spille kort, og noen syntes det var spennende å følge med på flyruten på kartet. Heldigvis gikk mellomlandingen i Quito raskt. Da vi endelig var fremme i Guayaquil, hadde fått koffertene våre og kom ut, var det mange som reagerte på at det var så varmt så sent på kvelden. Men nå var vi jo i Sør-Amerika!


Da vi satt på bussen til Salinas var det rimelig god stemning med musikk, men alle var veldig trøtte etter 24 timer på reise. På hotellet fikk vi servert brokkoli suppe og kylling med ris og rotmos, som noen likte men andre ikke var begeistret for. Det alle ønsket seg mest var å komme seg i køya.


Nå vet alle at vi er vel fremme, derfor sier vi «God natt».