Søk

Zipline og rafting

Av Gard og Eirik


Hei folkens der hjemme, håper dere har det fint. I dag har vi hatt en dag full av aktiviteter. Vi har tatt Zipline, tubet, vært i sommerfuglpark, og i sjokoladefabrikk.


Det ble sent i går, så vi fikk vi sove lenge, helt frem til ni for mange av oss. Etter frokost startet aktivitetene. Måten vi ble transportert til de forskjellige stedene var spesiell. Vi satt og stod nemlig på lasteplanet til pick-up trucker. Kombinasjonen av mange passasjerer og stor fart gjorde dette til det farligste vi gjorde i dag, og kanskje noe av det farligste vi gjør på hele turen.


Første aktivitet vi ble kjørt til var Zipline. Det kule var at vi gjorde det langs en rute som inneholdt hele ti baner, med varierende lengde og høyde. 8 av de 10 var langsommere baner, og to var raskere baner. Denne måten å gjøre ziplining på gjorde at opplevelsen varte mye lenger og var mye mer spennende enn å ta en lang bane som vi gjorde i fjor på Holmenkollen.


Andre aktivitet var tubing, eller rafting i dekkslanger. Da ble vi fraktet langt opp langs en elv i nærheten av hotellet, så vi tubet ett godt stykke. Tubingen foregikk på dekkslanger bundet sammen med tau i en blomsterform, med seks tubere og en guide. Vannet var iskaldt, men vi hadde det veldig gøy, og stemmingen var på topp.


Etter tubingen dro noen tilbake til hotellet, og noen til en sommerfuglpark. I sommerfugl-parken gikk man en runde i skogen. De så sommerfugler i alle størrelser og farger, og mot slutten kunne man stikke fingeren i en råtten banan, som fikk sommerfuglene til å komme og sette seg på den.

Dagens siste aktivitet var besøk på en sjokoladefabrikk. Den het El Quetzal, og produserer premium mørk sjokolade av ypperste kvalitet kakaobønner. Vi ble delt i tre grupper, og besøket startet med at vi ble forklart hvordan sjokoladeproduksjonen foregikk. Vi fikk en veldig entusiastisk guide fra Portugal som ga gode forklaringer og mange produkteksempler.


Etter det gikk vi rundt i hagen og så hvordan produksjonen foregikk med våre egne øyne, og fikk smaksprøver. Etter besøket fikk vi gå gjennom butikken, der kjøpte tekstforfatteren kakaosmør, som fungerer veldig bra som fuktighetskrem.


Til middag fikk vi god mat, og ved slutten feiret vi bursdagen til Beate, moren til Maja, med kake og bursdagssang. Bløtkaken smakte veldig godt.


I morgen skal vi først reise til Mitad Del Mundo, et monument på ekvator, for å ha vitnemålsutdeling, før vi drar til Otavalo. Det gleder vi oss til, for Otavalo har store indianermarkeder hvor vi kan kjøpe mange kule ting.